Gamma-linoleenzuur (GLA) is het werkzame ingrediënt in teunisbloemolie en is het belangrijkste vetzuur voor de huid. GLA voedt en herstelt de huid van binnenuit en zorgt voor meer elasticiteit en een betere vochtbalans. Hierdoor voelt de huid stevig aan en ziet er gezond en stralend uit. De eerste tekenen van een tekort aan GLA in de huid zijn een droge, schilferige en geïrriteerde huid. Daarnaast speelt GLA een belangrijke rol in de hormoonhuishouding en menstruatiecyclus.
In ons lichaam wordt GLA bovendien omgezet in AA. Dit vetzuur is onder meer belangrijk tijdens de zwangerschap. AA is nodig voor de aanleg van de placenta en het borstklier- en baarmoederweefsel van de moeder, evenals het in goede banen leiden van de zwangerschap zelf.

Essentiële vetzuren zijn onmisbaar voor onze gezondheid. De belangrijkste essentiële vetzuren voor de gezondheid zijn EPA en DHA (omega -3) en GLA en AA (omega -6). EPA en DHA worden in vette vis en visolie gevonden, terwijl GLA met name in teunisbloemolie voorkomt. AA zit voornamelijk in dierlijke voedingsmiddelen en wordt in ons lichaam gevormd uit GLA.

Zie ook: www.efamol.nl

De werking van voedingssupplementen is in veel gevallen niet wetenschappelijk aangetoond. Vraag daarom voordat u voedingssupplementen gebruikt altijd eerst advies aan uw (huis)arts, apotheker of drogist.